Hírek

IMATS 2018 – Atlanta

IMATS 2018 ATLANTA
Atlantától New Orleansig – Egy hét Einat Dannal Amerikában
Az Imats, ez a nagyszabású szépségipari rendezvény, idén első alkalommal Atlantában is megrendezésre került.
Bár jelen lenni nem volt még alkalmam egyik Imats rendezvényen sem, sokat hallottam a londoni és a new york-i eseményekről, így érthető módon izgatottan vártam az atlantai parádét.
Atlanta egy óriás méretű amerikai city, s mint ilyen, jellemzően irodákkal telezsúfolt belvárosból és színesebb külvárosi kerületekből áll. Tetszett, hangulatosnak találtam, de turisztikai szempontból azthiszem nem számottevő. Az Imats kiállításnak egy gigantikus épületegyüttes adott otthont, meg sem próbáltam bejárni, főleg, mivel a saját feladataimra koncentráltam.
Könnyen elvész az ember, ha a kiállító pultok közötti sorokat rója, egy sminkes számára ez a rendezvény igazi kánaán. Majd minden jelentős smink márka és termék képviseltette magát, MAC, Make-up Forever, Kat Von D, Huda, Kryolan és sorolhatnám. Találkoztam persze számomra ismeretlen nevekkel is, egy idő után alig tudtam befogadni a színkavalkádot. Csoda paletták, csillámok, kristályok, ecsetkészletek, mind-mind csábítón kínálgatták magukat. Nekem pedig hol sikerült ellenállnom, hol nem. Annyit azért elárulok, hogy elég szép összeget fizettettek ki velem hazafelé a reptéren, a bőröndöm túlsúlya miatt…
Einat Dannal, valamint egy kedves svájci kolléganővel, Patrizia Camardellával utaztam. A rendezvényen Einat fantasztikus minőségű ecseteit és az általa tervezett, a kreatív smink szempontjából nélkülözhetetlen díszítő elemeket, kövecskéket, matricákat, szemöldök díszítő elemeket árusítottuk.
Az Imats színes volt, izgalmas és zajos, ahogy az egy ilyen jellegű szépségipari bulitól elvárható.
Hálásan gondolok vissza a lehetőségre, így jópár nappal a hazaérkezésem után néha el sem hiszem, hogy ott voltam!
Betűzdelek majd ide néhány vidám fotót bizonyítékképpen nektek. És magamnak! 🙂
Atalantából egyébként New Orleansba utaztunk pihenni. Na ha Atlantát átlagosnak minősítettem, ugyanez New Orleans-ról egyáltalán nem mondható el. New Orleans, ez a nagy múltú város, a jazz bölcsője, a régi dél emlékeinek örzője, igazán hangulatos, színes és lüktető. Csupa szenvedély, egy hely, ahol a zene és a tánc jelenléte épp oly természetes az utcán, mint a sétáló emberek látványa. Lovaskocsikon, kivilágított hintókon közlekednek az arra vágyó túristák, a Mississippi mentén csilingel a villamos és némán pihen a vizen egy a régi időkből itt maradt nagy kerekes ódon hajó. Megkapó és varázslatos város, engem megérintett nagyon, a vártnál is jobban, bevallom. Külön öröm számomra, hogy megismerhettem Einat Dan egyik kedves barátját, egy nagyszerű művészt, a festő- és  testfestőművész Craig Tracy személyében. Craig New Orleansban él és alkot. Mind az otthona, mind a stúdiója és a galériája, a híres Bourbon street közelében található. Imádom a munkáit!
Először jártam az Egyesült Államokban. De nem utoljára. Még vissza sem jöttem, már új városok felfedezését céloztam gondolatban.
Az utazás mindig újabb és újabb kalandokra bíztat, új tájak felfedezésére ösztönöz. Minden alkalommal, mikor megismerek egy várost és az megnyitja előttem a kapuit, megtapasztalom azt a semmihez sem fogható érzést, hogy voltaképpen otthon vagyok az egész világon. Hogy ez a bolygó annyi szépséget és kincset, annyiféle kultúrát, hangulatot tartogat számunkra, amelynek befogadására egy élet is kevés. Ha tehetem utazok, megyek tovább, új utakon, új titkokat kutatva. Mert minden úttal, minden tapasztalással és minden új találkozással többet tudok meg a önmagamról.