Hírek

Fotóztunk ;-)

Fotózás Beával

Ahogy közeledett a Beauty Forum Szakkiállítás és a bemutatóm, rá kellett jönnöm, hogy a téma – Spiritualitás a sminkben – túl összetett ahhoz, hogy egyetlen sminkben bemutatható legyen.
Úgy döntöttem hát, hogy előre dolgozom és egy mutatós fotósorozaton keresztül szemléltetem a mondandómat, ami igencsak sokrétűre és terjedelmesre sikeredett.

Ismertem már Kovács Beát egy ideje és követtem a munkásságát is. Szeretem a képei hangulatát és fontos szempont számomra az is, hogy Bea kozmetikus, vagyis érti a smink, mint alkotás lényegét. Ismeri a különböző anyagok természetét, tudja hogyan viselkednek fény hatására és nem titok számára, hogy mit szeretne látni egy sminkes a fotók tükrében.
Felkértem hát bizalommal, gyorsan össze is hangolódtunk érzésem szerint és kezdődhetett az érdemi munka. Remek stúdiót ajánlott Bea, a Photobalance Stúdióban foglaltunk időpontot. Szépen berendezett, kellékekkel gazdagon dekorált, szakmailag felkészült helyre érkeztünk, előzékenyek, segítőkészek voltak velünk, finom cappucino-val fogadtak, minden adott volt ahhoz, hogy tökéletes harmóniában dolgozzunk.

Több lépésben építettem fel a sminket, modellem Dominika végtelen türelemmel viselte a megpróbáltatásokat. Csodaszépen tűrte a beállításokat, pózolt ahogy kértük, nem riadt vissza egyetlen lehetetlen testhelyzettől sem. Bea pedig segített, várt rám ha kellett, mert én aztán igazítottam, simítottam, változtattam, javítottam töretlen lelkesedéssel és fáradhatatlanul.

A spiritualitás volt az alap téma és a nő persze, saját lelki-szellemi fejlődésének útján.
Lilát alkalmaztam, magentával, fénnyel, sok dekorral, kövekkel a szivárvány minden színében.
A lilát a nagy tanítót, a bölcsesség színét, a gyógyítás, gyógyulás árnyalatát, magentával, mely szín a saját önvalónkkal, valamint a felsőbb vezettetéssel kapcsol össze minket. És engedtem megjelenni minden színt az utolsó felvonásban végül, hiszen tudjuk jól, hogy bármely lélek fejlődési útja akkor lehet teljes, ha bejár minden tartományt, megtapasztal és integrál magában minden színt, minden minőséget.
Négy órán keresztül készült a fotósorozat és megérte a fáradságot úgy hiszem. Hiszen hűen tükrözi egy nő lelki érésének folyamatát, annak minden fázisával, nehézségeivel és szépségével.

És mint minden alkalommal, ha végére érek egy alkotási folyamatnak, halálosan fáradtan és boldogan nyugtáztam, milyen szerencsés vagyok. Mert azzal foglalkozhatok ami lelkesít, ami feltölt, ami rólam szól. Ami megtölti az éjjeleket álmokkal és a nappalokat tartalommal. Ami cselekvésre késztet, mozgásban tart, állandóan változik és mégis stabillá tesz. Ami elvarázsol.

Tekintsétek meg a munkákat. Köszönet a közreműködésért Kovács Beának https://www.beakovacs.com és modellemnek Turzó Dominikának.
Remélem hasonló lelkesedéssel fogunk a jövőben is együtt dolgozni!