Hírek

Dél-Afrikában jártam újra!

DÉL-AFRIKÁBAN JÁRTAM ÚJRA
Nagy reményeim váltak valóra, amikor szeptemberben meghívást kaptam a Bokeh Dél-Afrikai Divatfilm Fesztiválra. Több mint két hetet töltöttem ezúttal a déli féltekén, Fokvárost, Johannesburgot és Pretoriát is meglátogattam.
  
A nemzetközi fesztivál fő eseménye Fokvárosban zajlott. Ismét részt vettem a nemzetközi kreatív sminkbajnokságon, ám ezúttal a zsűri tagjaként. Izgalmas volt a másik oldalról betekintést nyerni a történésekbe.  Tavalyi élményeim nyomán igazán együtt tudtam érezni az izgatott versenyzőkkel, meg is tettem minden tőlem telhetőt, hogy támogassam, bátorítsam őket, már amennyire a tisztem engedte. Kiváló művészek versenyeztek ismét, ezúttal Európa és Afrika képviselte magát. A téma rendkívül érdekes volt, Tim Burton stílusában álmodtak és alkottak a sminkesek. A verseny fegyelmezetten és remek hangulatban zajlott, kiválóan szervezett keretek között, szabályosan. Meg tudom mutatni a folyamatot, kattogtattam lelkesen.
A versenyt követő gála nagyszabású volt és fergeteges. A dekoráció, a fények, a zene, a kiszolgálás, első osztályú volt mindahány. Végig követtem nem csupán a sminkverseny eredményhirdetését, de a divatfilmek helyezettjeit is.
Hihetetlen alkotások születtek, kedvet is kaptam bevallom. Nagy örömömre szolgált, hogy zsűritársam, mentorom és kedves barátom, Einat Dan filmje is díjat nyert, a film címe “Babaház”, tekintsétek meg, érdemes!
A fokvárosi gálát követően Johannesburgba utaztunk. itt folytatódott az esemény, egy még látványosabb helyszínen, mesebeli kertek rejtekében. Álomesküvőknek és egyéb neves eseményeknek ad otthont ez a hely, Shepstone Gardens a neve. Elvarázsolt teljesen. Ezen a gálán sminkesként is jelen voltam, Tim Burton stílusú modelleket festettünk, borzasztóan élveztem a napot és az estét! Remélem a képek alább magukért beszélnek.
Miután véget ért a filmfesztivál, Einat Dan workshopjain asszisztáltam, ami óriási lelkesedéssel töltött el. Nagyon sokat tanulok tőle minden alkalommal a mesterségről, a tanításról, a művészetről, emberségről.
Einat utánozhatatlan lelkesedéssel és türelemmel avatja be a hozzá fordulókat a sminkmesterség és a workshopokon megjelölt témák rejtelmeibe. Ezeken az oktatásokon tanított alkalmi, glamour sminkeket – ilyesmit bevallom ezidáig nemigen láttam tőle – és természetesen fashion jellegű kreatív sminktechnikákat is.
A diákok izgatottan ülték végig az előadásokat és lelkesen vetették magukat a gyakorlati oktatás örömeibe, én pedig épp ilyen lelkesen segítettem nekik.
Mit mondjak, imádtam. Számomra a tanítás értelmet ad az eddig befektetett tanulásnak, hiszen időt és energiát nem kímélve tanultam magam is e szakmát, a gyakorlásról már nem is beszélve.
Nem szabad megállni, én mondjuk  nem is tudnék. Folyamatosan képzem magam, továbbképzésekre járok, ma már leginkább külföldön és gyakorlok, gyakorlok, gyakorlok. Nem számít mit értem el, hol tartok, hogy magam is oktatok már, mert önmagam vagyok a mérce és csak oly mértékig vagyok képes és hajlandó elégedettséget érezni, ami a számomra oly fontos harmónikus életérzéshez elengedhetetlen.
Ezen túl azonban ott él a vágy, hogy több legyek, hogy haladjak előre, mindig az új felé, nyitottan, töretlen lelkesedéssel és kitartással. Pihenünk néha, ez természetes, ám aki megáll, elfújja a lángot, pocsékol. Én építeni szeretnék, megélni, továbbadni, viszonozni mindazt a szépet és jót, amit kaptam és folyamatosan kapok az élettől.