Tóth Éva

“A tehetség nem más, mint az újrakezdés bátorsága.”

Arthur Honegger

Éva pénzügyi pályáját hagyta el az alkotás öröméért, évekkel ezelőtt.
A banki szférából a sminkmesterségig, a rajzoláson, a grafikán és a festészeten keresztül vezetett az útja.
Kisgyermekkorától rajongott a művészetekért, ám tanulmányai a pénzügyi területek felé sodorták mégis. Idővel alkotókedve különböző hobbitevékenységekben nyilvánult meg, majd ahogy kreativitása életre kelt újra, megtalálta hivatását, melyben ma is él és alkot, sminkmesterré képezte magát.

Rövid idő alatt részt vett szinte minden neves hazai kurzuson, a legkiválóbb magyar mesterektől tanult.
A különböző iskolák megannyi stílusa harmónikus egységbe rendeződött, ahogy Éva, kivételes tehetségével,
egyedi arculattá ötvözte őket.

A továbblépés és fejlődés vágya hamar külföldi vizekre csábította őt. Legkedvesebb mestere és példaképe Einat Dan, Berlinben megtanította rá, hogyan lépje át saját határait. Ez az út messzire vitte őt azóta. A kreatív smink nem csupán szakma vagy hivatás, művészetté emelték számára az évek, életformaként tekint rá ma már.

Fotózásokon, bemutatókon, esküvőkön és egyéb rendezvényeken sminkel, nemzetközi versenyekre jár, sminktanácsadást tart és sminkeket tervez.

2017 őszétől oktatóként is kipróbálja magát, célja, hogy az alap-, illetve haladó képzéseken túl, megnyissa a tanulók érdeklődését nagyobb távlatok felé. Meggyőződése ugyanis, hogy a kreativitás magasabb szintű megélése komoly önismereti út, mely pozitív módon befolyásolja életszemléletünket, fejleszti személyiségünket, bátorságot önt belénk és támogat önmagunk teljesebb megélésében. Mindezek által pedig lehetőséget nyújt arra, hogy javítsunk életünk minőségén.

Folyton úton van. Szenvedélyesen alkot és tervez. Kitartóan követi az álmait és valóra is váltja őket.